Jimmy Clausen In Opmars

Notre Dame quarterback Jimmy Clausen heeft tijdens zijn Pro Day laten zien volledig te zijn hersteld van een teenblessure. De spelverdeler heeft een private workout gedaan bij de Seattle Seahawks en alles verliep volgens het boekje. Clausen was zo in zijn nopjes dat zelfs hoofdcoach Pete Carroll (de enige NFL headcoach met een Twitter account) online liet blijken dat het een fantastische dag was voor de college-student.

Hiermee schemert Carroll overduidelijk met het feit dat de Seahawks wel eens een gokje kunnen gaan wagen met hun zesde pick. Een strategisch spel, want de teams die na Seattle komen zullen nu wel degelijk wat zand in de ogen gestrooid krijgen. Wil iemand de gok nemen om over de Draft pick van Seashawks heen te springen om Clausen te stelen? Mijn radar zegt nu ‘nee’, maar goed — ik sta dan ook niet onder de immense druk om mijn team naar een kampioenschap te leiden.

Het oudere broertje van Jimmy Clausen was overigens Casey. Deze meneer was -volgens ingewijden- een van de slechtste quarterbacks uit de geschiedenis van de Admirals. De oudste telg van de Clausen familie zou er zo met de pet naar hebben gegooid dat hij op de depth chart werd gewipt door de punter. Hoofdcoach Andrus zou namelijk veel meer vertrouwen in zijn arm hebben. Ondanks de kritieken gooide Casey twee touchdown passes in de (verloren) seizoensafsluiter van het World Bowl seizoen – vs. Rhein Fire.

Lees ook:USC Coach Naar Seattle
Lees ook:Pijnlijke Val Voor Jimmy Clausen
Lees ook:Jimmy Clausen Niet Naar Draft
Lees ook:Favre Niet In Vorm Van 2009
Lees ook:Backflip Sensatie Naar New York

9 reacties op “Jimmy Clausen In Opmars

  1. Marc

    Over Twitter gesproken, doe jij ook mee aan de Felix Rottenberg boycot Perry? Persoonlijk maakt het mij niet zoveel uit, maar ik vond het toch wel opmerkelijk…Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 
  2. Perry

    Nee, ik doe niet mee aan boycots. Daar is het leven veel te kort voor, :) .

    Perry

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Waarvan akte!

        /   Beantwoorden  / 
  3. Marc

    In de laatste ‘mock drafts’ van de heren analisten komen de volgende opties naar voren:
    1) Idd, met de zesde pick naar de Seahawks;
    2) Met de zevende pick naar de Browns;
    3) Met de negende pick naar de Bills;
    4) Of toch met de vijfde pick naar de…Chiefs?

    De laatste optie wordt het minst genoemd, maar vind ik het meest intrigerend. Maar het kan heel goed zijn dat de Chiefs besluiten om vijfde pick echt te gebruiken om een concrete need in te vullen (tackle: Bulaga of safety: Berry) en te hopen dat Clausen nog beschikbaar is op nummer elf. Dan zouden ze hem alsnog kunnen pakken in een trade met Denver, die dan Cassel en de 2nd round pick van de Chiefs (als compensatie voor dure contract van Cassel) zouden krijgen. Je kan mij namelijk niet wijs maken dat Josh McDaniels en Charlie Weis ‘nee’ zeggen tegen de mogelijkheid om alsnog met hun ‘eigen’ QB te kunnen werken. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat beiden een verleden bij de Pats hebben. It’s a small world after all…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jonathan

      Waarom zouden de Chiefs nu al Cassel wegsturen? Die jongen speelt er een seizoen en heeft op zich redelijk gepresteerd als je kijkt naar de omstandigheden. En Berry naar de Chiefs zie ik niet gebeuren. Vorig jaar bleek al dat Pioli vooral oog heeft voor positionele waarde, waardoor je uit zou komen op left tackle. Dat wijst richting Buluga.

      Seahawks geloven redelijk in Charlie Whitehurst volgens mij. Je geeft niet op wat zij hebben opgegeven voor een second string QB. En Holmgren zei niet gecharmeerd te zijn van Clausen. Kan een smokescreen zijn, maar ik denk dat wanneer Berry beschikbaar is, Clausen naar de Bills valt, zoniet verder. Bills kunnen ook best een LT gebruiken en dan misschien de gok wagen op Tebow of McCoy in de tweede ronde?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Wilco

        Waarom niet?
        -Clausen zijn college HC is coach voor de Chiefs
        -Cassel lijkt een licht INT probleem te hebben met de huidige Chiefs WR.
        -Zet een Clausen 3 jaar in de w8 (alla Kolb, Rodgers ect.), dan is het contract van Cassel ook ongeveer afgelopen.
        -Hoeveel kansen krijg je op een franchise QB?
        -Beter twee goeie QB’s op het rooster dan 4 ergens anders.
        -Blijken ze beide goed te zijn kan je er altijd nog een kwijt voor een zeer mooie prijs (zie McNabb, Shaub, Whitehurst, etc.).
        -Een Manning-Rivers(Giants-Chargers) trade kan er altijd in zitten.

        Genoeg reden dus.
        Wat ik ook niet raar zou vinden, Clausen lijkt namelijk weer momentum te pakken, dat een team als Bills, Browns, Panthers of Broncos zeggen…hé ik wil Clausen voordat KC hem pakt en Washington heeft weinig pick, laat ik eens een voorstel doen.
        Er kan van alles gebeuren dat is juist het leuke van de NFL draft.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marc

          Not bad Crazy Redskinner! Of toch naar de Jags als Vick niet mogelijk is? Of naar de Niners met hun dertiende pick? What to do, what to do…

            /   Beantwoorden  / 
          1. Dennis

            De Niners kunnen inderdaad wel een qb gebruiken!

              /  
      2. Marc

        Maar toch hadden ze meer verwacht van Cassel. En ik vermoed dat McDaniels de hoop op Cassel helemaal niet heeft opgegeven, in tegenstelling tot wat iedereen denkt. If there’s a reasonable deal on the table, he’ll jump on it!! Hij wacht gewoon zijn kans af. Denver heeft daarbij ook Brady Quinn als wisselgeld. Ook ex-Notre Dame, dus interessant voor Weis, indien Clausen geen optie (meer) blijkt te zijn. Bovendien hebben de Chiefs nog een pick op nummer vier in de tweede ronde. Genoeg ammo om een deal te brokeren lijkt me! Jouw visie tav de Bills deel ik. Die hebben idd een LT nodig. Schijnt dat Tebow ook in de belangstelling staat van de Pats, als een soort ‘developmental QB’ achter Brady. Qua karakter en instelling past hij perfect in het plaatje van ‘The Hoody’! Groet, Marc

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.