Positie Kevin Kolb Onhoudbaar?

Vick

Vick

De loopbaan van Philadelphia Eagles quarterback Kevin Kolb lijkt zomaar even op een zijspoor gekomen. Kolb moest tijdens het duel tussen Philadelphia Eagles en Green Bay Packers voortijdig afhaken met een hersenschudding, nadat hij hardhandig door linebacker Clay Matthews neer was gehaald. Zijn vervanger Michael Vick deed het zeer goed, alhoewel hij de kastanjes niet voor Philly uit het vuur kon halen.

Totdat Kolb het veld verliet was de aanval van de Eagles zo dood als een pier. In twee kwarten had de gedoodverfde opvolger van de naar Washington Redskins vertrokken Donovan McNabb daadwerkelijk niets voor elkaar gekregen. Slechts 24 passing yards kwamen van de hand van Kolb. De Eagles stonden toen met 20-3 achter.

Vervanger Michael Vick bracht meteen leven in de brouwerij. De atleet, die vorig jaar nauwelijks in actie kwam, liet zien nog niets aan snelheid verloren te hebben. Vick leidde de Eagles naar drie aanvallende scores en bracht de Eagles hiermee eigenhandig terug in de wedstrijd. Niet alleen liep Vick als vanouds (voor 103 yards op 11 carries), hij liet ook zien geduld te hebben in de pocket. Met strakke passes dirigeerde hij zijn receivers — en eindigde hij met 175 passing yards.

Vick was ook verantwoordelijk voor de comeback van Philadelphia, alhoewel deze gestopt werd bij een 27-20 achterstand. De quarterback werd toen op 4th-and-1 gestopt door de verdediging van de Packers.

Ik was niet de enige die genoten moet hebben van Michael Vick. Ook voor coach Andy Reid moet het schouwspel plezierig aan hebben gedaan. Het zou me dan ook niet verbazen als de rol van Vick na deze eerste competitieweek alleen maar groter wordt.

Lees ook:Kolb Aardige Bedreiging Voor McNabb
Lees ook:Hondenmoordenaar Krijgt Basisplek
Lees ook:Vick Verscheurt Jags
Lees ook:Michael Vick Zondag Uitgeschakeld
Lees ook:Vick Berust Zich In Zijn Rol

11 reacties op “Positie Kevin Kolb Onhoudbaar?

  1. Wilco

    YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

    Wauw….dit was weer een classic Redskins vs Cowboys game die in de laaste seconden beslist word. De eerste W voor Shanahan en co is binnen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Barron, thanks for the money!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Maarten

        Haha, ik snap echt niet dat mensen Barron nog kunnen verdedigen door te zeggen: Hij moest wel ‘holden’ anders was het een sack geweest. Dat zou waar zijn, als hij daadwerkelijk door een of andere move verslagen zou worden, maar nu was het: Snap, Barron staat op en probeert Orakpo te wurgen. Die sukkel heeft geen seconde geprobeerd een fatsoenlijk blok te zetten. Die Barron is echt de meest waardeloze Offensive Lineman in de NFL. (Wat ik niet erg vind, want van die arrogante Cowboys moet ik ook niets hebben.) Lang leve de de 2 yard dump-off met 4 seconden op de klok op je eigen 20. Way to go Romo en Phillips.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Maarten

          Ik had het dus bijvoorbeeld over Florio op PFT, die vent snapt er niks van.

            /   Beantwoorden  / 
  2. Maarten

    Ik denk eigenlijk dat Reid uit alle macht een nieuwe Quarterback controversy wil vermijden. Dat is immers de reden waarom McNabb gedeald is. Kolb zal nog wel genoeg krediet over hebben. Bovendien hebben de packers totaal niet ‘ge-gameplanned’voor Vick, te aggressief en te weinig QB contain, wat bij Kolb niet nodig is. Het is afwachten hoe die hersenschudding van Kolb verloopt, anders is Vick misschien de starter volgende week. Dan zullen de Lions zich daar zeker op voorbereiden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marc Tjon

    Een onvervalste feelgood story! Werkelijk een genot om hem zijn ding te zien doen. Iemand die van zo ver komt en toch dit op de astroturf kan brengen: Kudos to the Vickster!!! Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 
  4. Perry Hendriks

    Maarten:
    Uiteraard besef ik me dat terdege. Het was ook meer een post om wat olie op het vuur te gooien. Vick bracht gisteren vuurwerk en ik merkte dat ik zelfs opeens aandacht voor de televisie had — dat was Kolb tot dan toe nog niet gelukt. Ben benieuwd of Kolb zich kan herpakken na deze misstap.
    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  5. Maarten

    Ja, ik vind het wel raar om het verhaal van Vick een feelgood story te noemen. De man organiseerde hondengevechten en mishandelde ze. Ik ben niet eens een dierenliefhebber, maar vind dat al genoeg reden om hem in principe niets te ‘gunnen’. Het was een spectaculaire speler bij de Falcons en gister begon het er allemaal op te lijken, maar het is een drol van een vent.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Marc Tjon

    Is veel voor te zeggen Maarten. Echter, ik spreek de hoop uit dat Vick heeft geleerd zijn fouten. En als dat idd het geval is, is dat pure winst. En zeg nou zelf, wat is mooier dan een mens die zich letterlijk en figuurlijk uit de blubber optrekt. In die context moet je mijn comment plaatsen. Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 
  7. Maarten

    Ja, ik snap wel wat je bedoelt, maar ik vindhet voor Vick niet echt opgaan. Kijk zo’n Kurt Warner, dat is echt een typisch Amerikaans verhaal, Vick is gewoon een crimineel, maar goed. Het gaat om Football en als Vick in 2005 vorm is, is het een van de meest spectaculairste spelers, zeker nu hij daadwerkelijk een capabel team om zich heen heeft.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc Tjon

      Makes sense. Anyway, ik volg pro football van kindsaf aan en vanaf 1998 de Colts in het bijzonder. Funny enough om een tegengewicht te bieden een aantal die-hard Pats fans in mijn kennissenkring (echt hinderlijk die gasten!). Ik zag gewoon iets in die lange slungel van de Tennessee Vols (lees: Peyton Manning). Nu zijn we twaalf jaar verder en ik volg ze nog steeds met meer dan gemiddelde interesse. So now you know! Laters, Marc

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.