Oplossing: “Schaf American Football Helm Af”

Facemask

Facemask

De oplossing voor de gemene en goedkope helmet-to-helmet tackles? Twee deskundigen zijn het roerend eens. De American Football helm afschaffen of in ieder geval het facemask demonteren.

“Vroeger hadden we een enkele facemask, nu hebben we een wapen,” aldus Penn State dinosaurus (en hoofdcoach) Joe Paterno. Deskundige Mike Ditka versimpelt de boel wel heel erg: “Hoe kun je helm-tot-helm contact hebben als je geen helm ophebt?”.

De stellingen zijn alletwee waar — wat mij betreft. Een American Football helm dragen geeft zo’n superieur gevoel dat veel spelers het zien als een extra wapen om de tegenstander sneller tegen de grond te pinnen. Het doet allang niet meer dienst als een extra beschermingslaag, zo kunnen we ook merken na vijf harde NFL-competitieweken. De achterliggende gedachte achter de beredenering is dat spelers veel voorzichtiger met lijf en leden om zullen gaan — en ieder geval zich ook beter zullen concentreren op het gebruik van de shoulderpad.

In dit artikel wordt ook een mooie parallel getrokken met Australisch football. Het schijnt dat het aantal blessures in Australie dan weliswaar groter is — maar dat er naar verhouding minder hoofdtrauma is te bespeuren. En dat moet toch een ontwikkeling zijn die de NFL goed in de gaten moet houden.

Lees ook:Pro Bowl wordt nu echt Semi-Pro Bowl
Lees ook:Speciale ALV Voor AFBN Ingelast
Lees ook:Minder Zelfvertrouwen Voor Voormalig Admiraal
Lees ook:Vikings Coach Verkleedt Zich Als Vrouw
Lees ook:Tackle Zonder Helm Levensgevaarlijk

3 reacties op “Oplossing: “Schaf American Football Helm Af”

  1. Theo

    Of we stoppen er dynamiet in, dat afgaat als 2 helmen elkaar aanraken! Dan laten ze het helemaal wel eh… uit hun hoofd.
    Of om de simpele lijn van Mike Ditka door te trekken, we noemen het voortaan helmet-on-helmet tackles. Dan zijn er ook geen helmet-to-helmet tackles meer.
    Het is soms zo simpel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Chris

    Denk dat de receivers zich zonder helm wel twee keer bedenken om een bepaalde catch te maken. Of ze moeten ook een regel aannemen dat er niet een speler getackeld mag worden terwijl ie in de lucht een catch maakt. Maar een lekkere hit met een schouderpad op een onbeschermd hoofd zal voor nog meer schade zorgen, dus vervolgens moeten die ook af en houden we dus australian football over met andere regels! Nou, ik ben eruit! Voortaan ga ik alvast de Sidney Skippys volgen ipv da Bears!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bob Maten

    Daar zouden ze nog wel eens gelijk over kunnen hebben, maar dan heb je binnen de kortste keer een gebroken neus of blauw oog lijkt me.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.