UPDATE II: Moss Weggestuurd in Minnesota?

Moss

Moss

Bizarre nieuwsflits: receiver Randy Moss –vorige maand nog verwikkeld in een lucratieve deal die hem naar Minnesota verstuurde– is weggestuurd bij diezelfde Minnesota Vikings. De receiver is gewaived, na de verloren partij tegen zijn voormalige team New England Patriots. Het nieuws is afkomstig van Michael Lombardi van NFL Networks.

De Vikings verloren zondag met 28-18 van het voormalige team van Moss. De receiver zelf had nagenoeg geen rol in het treffen en ving slechts 1 bal voor 8 yards. Na het duel toonde de veteraan zich erg teleurgesteld in de coaching staff, omdat ze niet beter naar hem hadden geluisterd. Moss was er bijna zeker van dat hij het geheime wapen had gevonden om de Patriots te ontmantelen. Moss ging zelfs nog verder: hij noemde Belichick een van de beste coaches uit de geschiedenis van het spel. De twee werden na de wedstrijd dan ook hevig knuffelend teruggezien.

Maandag was Moss niet in Minnesota. Coach Childress gaf tijdens de persconferentie van het team aan dat hij Moss toestemming had gegeven om iets langer in New England rond te blijven hangen.

Door hem op waivers te plaatsen, kan een team met een hoge waiver priority Randy Mossbinnen 24 uur claimen. Zonder extra kosten, omdat Minnesota het team blijft dat zijn salaris voor 2010 moet ophoesten. In Dallas springt eigenaar Jerry Jones al op en neer in zijn stoel van genot. In mijn fantasie zie ik ook Cincinnati Bengals inspringen — de NFL variant van de Miami Heat zou dan Terrell Owens, Chad Ochocinco en Randy himself in een Mannschaft terugvinden. Ook San Diego zou een fantastische gegadigde zijn voor de recalcitrante wideout. Rivers ligt op koers om het NFL-record van passing yards in een seizoen aan flarden te gooien.

Als Moss niet binnen 24 uur ergens op het matje wordt geroepen, dan wordt hij automatisch free agent.

UPDATE II: Berichten verschijnen nu dat Moss niet op de waiver wire van maandag staat vermeld. Dit noopt de verschillende journalisten om te concluderen dat Childress op eigen houtje heeft gehandeld, toen hij zijn formatie informeerde over de move. Het feit dat de receiver nog niet officieel is gereleased kan wijzen op een grote machtstrijd binnen de Vikings-organisatie, waarbij sommige ‘executives’ helemaal niet zo overtuigd zijn van de beslissing om Moss te laten lopen. Deze situatie wordt gekker met de minuut en kan –mijns inziens- heel goed resulteren in het ontslag van coach Childress.

Lees ook:Einde Voor Hoofdcoach Minnesota In Zicht
Lees ook:UPDATE: Randy Moss Naar De Vikings
Lees ook:Titans Onderscheppen Randy Moss
Lees ook:Opnieuw Record Voor Favre
Lees ook:Moss Beantwoordt Kip & Ei Vraag

9 reacties op “UPDATE II: Moss Weggestuurd in Minnesota?

  1. Wilco

    Hoe evil is NE…als ze hem nou weer zouden oppikken.

    Laten Jets en Phins nooit gebeuren.

    Financieel zou het dom zijn BC weg te sturenm tot en met 2013..5 mil. 15 miljoen en een nieuwe coach die zelfde kost. Das wel veel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    De huidige stand bepaalt volgens mij wie als eerste Moss mag oppikken. De Bills als eerste daarna de Cowboys, Panthers, 49ers, Broncos, etc.

    Overigens, ben wel benieuwd wat er in Minnesota gaat gebeuren. Childress heeft op eigen houtje gehandeld en hier is het laatste woord nog iet over gesproken. Mark my words: Moss blijft en Childress wordt vandaag de laan uitgestuurt :-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sebas

    Als je iemand met zoveel bombarie binnenhaalt kun je hem toch niet na 4 weken alweer wegdoen? Rare beslissing van de coach.

    Over de wedstrijd tegen NE: Je kan je afvragen wiens schuld het is dat 4 topspelers (Favre, Moss, Peterson en Allen) geen van allen hun niveau haalde…

    Off topic 1: Leuke foto bij het artikel, Moss in Patriots-uniform :)
    Off topic 2: Weet iemand hoe het met Favre is? Zag er ernstig uit

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Paar hechtingen aan de kin voor Favre, hij zal er zondag weer staan!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sebas

        Ok, dank je!

        Zag hem van het veld af gereden worden, dacht minstens dat hij z’n kaak gebroken had..

        Zondag tegen de Cardinals.. Als ze verliezen staan ze 2-6, dan zijn de play offs wel erg ver weg… Kan het dan überhaupt nog??

          /   Beantwoorden  / 
        1. Perry Hendriks

          Theoretisch gezien kan Minnesota dan nog steeds een 10-6 record halen. Theoretisch gezien kunnen ze ook nog gemakkelijk divisieleider worden en een belangrijke rol spelen in de playoffs. Dat maakt de NFL zo geweldig!

            /   Beantwoorden  / 
  4. Marc Tjon

    Randy Moss vond het waarschijnlijk veel te saai worden in de league…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Darch

    De eindstand van afgelopen seizoen bepaalt wie de eerste keus heeft. Ik zet m’n geld op de Rams.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Perry Hendriks

    Darch,
    Wat je zegt klopt niet. Bij de waiver wire is het de huidige stand die de rangorde bepaalt. In dit geval hebben de Bills dus de eerste keus! Ook leuk om te lezen: het kan zomaar zijn dat de 49ers im Play zijn (volgens mij vierde keuze)…. Zou dat even heerlijk zijn.
    Perry

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.