Waarom Tebow Dit Niet Volhoudt

Maak er een potje van

Maak er een potje van

Ik heb zondag met afgrijzen naar de wedstrijd Minnesota Vikings – Denver Broncos gekeken. Het was namelijk niet Tim Tebow die de wedstrijd naar zijn hand zette. Het was ook niet de Denver Broncos defense. Het waren de cornerbacks en safeties van Minnesota die er een potje van maakten. So back of with all the Tebow shizzle.

Maar liefst drie keer in de tweede helft had een Minnesota cornerback een receiver-release, waarbij hij er vanuit ging dat zijn mannetje werd overgenomen door de safety. In alle drie de gevallen ontstond er een gapend gat, waar Tebow dankbaar gebruik van maakte. De miscommunicatie in de secondary van de Vikes kan direct aan twee scores worden gekoppeld — die een klein beetje heel belangrijk waren in de comeback van de Broncos.

Ook het verdedigende werk in de slotminuut zette me aan het denken. De Broncos hadden met 1:20 op de klok de bal binnen de tien yard lijn van Minnesota. De stand was gelijk. Denver koos ervoor om running plays te lopen (wat ook dom was — ze hadden de bal ook drie keer kunnen ‘kneelen’ om het risico van balverlies te minimaliseren). Als ik Minnesota was geweest, dan had ik de running backs van Denver een vrije doortocht gegeven. Er was een bijna 100% kans dat Denver een fieldgoal binnen zou trappen. Als aanvallende coach zou ik dan het liefst zoveel mogelijk tijd op de klok laten om mijn quarterback de tijd te gunnen een tegenaanval op te zetten.

Minnesota koos er echter voor de running backs te stoppen, waardoor ze met drie seconden tijd de winnende fieldgoal binnen konden trappen.

Als Tebow bij machte is om ook de breinfunctie van vijandige coaches te beinvloeden, dan is hij wellicht inderdaad de Messias.

Lees ook:Exorcist Nodig Tegen Broncos
Lees ook:Boston Strong voor Tebow
Lees ook:Toch Tebow Time?
Lees ook:Tebow Slaagt Voor NFL Debuut
Lees ook:LeBron James Is Tebow Fan

10 reacties op “Waarom Tebow Dit Niet Volhoudt

  1. Tiel

    Bittere woorden van een man die geld heeft verloren. Omarm Tebow nu het nog kan, want op de dag des oordeels moet je voor je schepper verschijnen en hij stelt je dan de vraag: Juich je voor de Broncos, of niet?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wilco

    Is het geluk of kwaliteit? Tijdens Beck tijdperk liepen er WR’s wideopen alleen kreeg hij de bal daar niet/maakte hij de read niet.

    Hij heeft zo veel vertrouwen in zichzelf, hij gooit die bal gewoon…geen seconde twijfeld ie.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Perry Hendriks

    @Tiel: geen halve waarheden verkondigen. Vijf euro is niet veel geld, dus daar heeft mijn bitterheid niets mee te maken. De vraag van de Heer zal overigens altijd negatief beantwoorden. Ik heb daar zo’n 49 redenen voor.

    @Wilco: Het is maar goed dat de receivers geen pleinvrees hadden, anders hadden ze nooit zo ver open durven staan. Als je als quarterback in de read progression die ‘open’ receivers niet ziet, dan hoor je niet in de NFL thuis. Het waren schandelijke vergissingen van de Vikes.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wilco

      Bevestigd mijn punt dat Beck niet in de NFL thuis hoort.

        /   Beantwoorden  / 
  4. FREDmirals

    Al met al Tebow is een winner!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Steve

    When you play assignment defense to defend the option, it also has a knock on effect on coverage schemes. This isn’t about Tebow. We all know he is currently the best Spread Option QB there has been. The real question is can the Spread Option continue to be successful in the NFL, or will the speed in the NFL render it impotent once defenses get used to playing assignment football ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wilco

      The bigger qeustion is probally who can keep developing on O# and D#. Can you stay ahead of the pack?? Keep supricing people.
      ..
      Look at the Pats, they use a lot of spread looks in the passing game for years now. They are really inovative…that’s what gives you an advantage over the D#.
      ..
      But I’m still waiting for the first viervoudige (quadruple?)option off, where the QB makes the first read, the FB the second, RB the third and a other reciever a 4th (one of the options needs to be able to pass the ball, outside the QB). Almost like a rugby kind of play…try to stretch the D#. Then you force the D# to play extreme assignment football. You probally need to run that the Maryland I or something like that (You could use a WR who get’s in motion).
      ..
      I have no idea if it would work as a off, but I at least want to see if it’s possible. It should create complete chaos with options crossing each other in the backfield.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Wilco

        Just to make clear. I´m not a spread and option style of fan. I rather see a downhill running game completed with downfield passing (lean on the running game)…just the good old Joe Gibbs off.

          /   Beantwoorden  / 
  6. Knurk

    Het blijft leuk om me wekelijks te ergeren aan Tebow, hoe vervelend ik die kutBroncos ook vind. Het blijft een verhaal dat de kranten doet vullen.

    De vraag is echter nu of de Broncos het verhaal kunnen afmaken en de play-offs weten te halen, anders is iedereen over 5 jaar het Tebowsprookje van 2011 vergeten.

    Ben ook erg benieuwd of de coaches van de Chiefs, Raiders en Chargers (toch niet Norv Turner mag ik hopen) na het seizoen wekenlang video’s gaan bekijken om volgend jaar wel van die gekke Bronco’s te kunnen winnen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Dennis

    Dat Tebow de bal niet naar de tegenstander gooit, helpt ook wel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.