Wildcard Winst Voor Houston

Foster

Foster

Het duurde een tijdje, voordat het playoff gevoel mij gisteren overmeesterde. En toen dat eindelijk een feit was, kon ik mijn ogen maar met moeite openknijpen.

De Houston Texans zullen hun zaterdagavond heel anders hebben beleefd. Door een afgetekende overwinning op de Cincinnati Bengals, kon de ploeg uit Texas de eerste playoff overwinning van het seizoen noteren. De Texans gebruikten een mix van efficiente passing, een uitstekende running game (Arian Foster) en een monsterlijke defense om de Bengals weer de Bungals van weleer te laten voelen.

Het spektakel begon allemaal met defensive tackle J.J. Watt, die een streep van Andy Dalton op fabuleuze wijze op de offensive line wist te onderscheppen. Watt wist zelf ook niet wat hem overkwam, maar had hierna de tegenwoordigheid van geest om rasse schreden richting de endzone te zetten. De rookie onderstreepte zijn playoff debuut hierna met een sack.

Tussen de bedrijven door was het opvallend hoe ster receiver Andre Johnson moeite had met de bal. Tot drie keer toe dacht hij dat het om hete kolen ging en jongleerde hij over het thuisveld. Ook opvallend was het speelse gemak, waarmee Arian Foster de Cincinnati defense als speelbal gebruikte.

Voor beide oorspronkelijke basis-quarterbacks moet het een vervelende avond zijn geweest. Dalton kon voor Cincinnati geen moment overtuigen, terwijl hij zo graag had gewild dat zijn coach kudo’s had gekregen voor zijn stijve poot richting Carson Palmer dit jaar. Helaas kon ook Dalton de ploeg niet de eerste playoff-overwinning sinds 1990 bezorgen. Het enige noemenswaardige Cincy moment, was eigenlijk de leap a la Mario Bros van receiver Simpson. Die man moet eigenlijk een circus beginnen.

Ook aan Texans kant een sip gezicht: Matt Schaub weet dat hij nu niet de geschiedenis in gaat als de man, die de aller- allereerste playoff overwinning van Houston op zijn geweten heeft. Die eer behoort nu toe aan een fifth-round draft pick.

De Texans reizen volgende week af naar Baltimore voor een vervolg.

 

 

 

Lees ook:Cincinnati Heeft Een Kans
Lees ook:Texans Vertrappelen Verliezend Finalist
Lees ook:Cincinnati Maakt Er Een Drama Van
Lees ook:Cincinnati Indrukwekkend Langs Chicago
Lees ook:Kat in de Zak Voor Panthers

13 reacties op “Wildcard Winst Voor Houston

  1. LimboJorn

    Vermakelijke wedstrijd wat mij betreft. Moment van Crocker in 3rd quarter doorslaggevend, should’ve made that catch..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Die challenges van Marvin Lewis sloegen helemaal nergens op, verder Joseph was fantastisch tegen Green. Texans zijn wel kansloos tegen de Ravens, denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
  3. FREDmirals

    oeps daar ging mijn upset(hoorde vanmorgen Jamdie Dukes zeggen dat er altijd wel een UPSET is in de wildcard ronde dus het zal toch niet waar zijn dat………………….:)

      /   Beantwoorden  / 
  4. LimboJorn

    De Broncos gaan dat iig niet zijn, die UPSET! C’mon Steelersssss (Zo, is bij mijn 2de reactie op deze site meteen duidelijk waar mijn support naar toe gaat :D ). Denk dat de Texans idd niet goed genoeg zijn om wat te kunnen aanrichten in Baltimore, blijft gissen natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wilco

    Ben ik de enige die vind dat Perry op coach van Lions lijkt? XD

    Heerlijke wedstrijden, nogal wat spannender dan de score doet geloven. NY-ATL is tot nu toe ook een mooi gevecht.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jconra

    Mwah, Giants vs Falsons was maar soso. ATL maakte echt niks klaar in de offense. En als NY zo speelt tegen GB dan is die wedstrijd snel genoeg klaar.

    De Broncos gaan toch de upset worden zoals het er bij halftime uitziet…

      /   Beantwoorden  / 
  7. LimboJorn

    Ai ai ai, de Broncos zijn dit soort standen gewend, benieuwd hoe de Steelers hier mee omgaan nu. Scoren moeilijk on the road de laatste tijd

      /   Beantwoorden  / 
  8. Dennis

    Hampton, Keisel allemaal out, zet maar een streep door de Steelers. Beide teams zullen kansloos zijn tegen de Pats.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Wilco

    I believe in miracles Where’re you from, you Tebow thing

      /   Beantwoorden  / 
  10. Dennis

    Tebow met z’n overacting, hopelijk krijgt die smeer in New England!

      /   Beantwoorden  / 
  11. FREDmirals

    technische gezien geen enkele upset (beide nrs 5 en 6 liggen er uit maar zo zie ja maar weer BIG ben moet 100% zijn op te kunnen winnen hopelijk in de divisional round wel upsetje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wilco

      Denk dat Big Ben het probleem niet was, die secondary van Steelers was ver onder hun niveau. Zelfs een jonge als Troy Polamalu haalde niet echt zijn gebruikelijke niveau (hoewel het hele seizoen al, hij is een lopende highlightreal maar als je play voor play kijkt dan begint hij toch wel gauw minder te worden).

      Big Ben was naar mijn mening steengoed, zkr voor iemand met die blessure.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Dennis

        Idd, die Ike Taylor was wel heel zwak, bovendien was het gemis van Clark te groot.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.