Tijd Voor Europese Arena League Nu Ideaal

Sabercats

Sabercats

Hardnekkige geruchten doen de ronde dat de Arena Football League ook in 2010 niet in actie komt. Het kantoorpersoneel is volgens sommigen veel te laat om nu alle losse eindjes nog aan elkaar te knopen om het volgende seizoen nog op tijd te laten beginnen. Tijd voor Europa, lijkt me.

De Arena League onderzoekt of het in Amerika nog geldstromen kan genereren door op te boksen tegen nieuwe initiatieven als de UFL en bestaande initiatieven als de NFL. Mijn antwoord: in Amerika waarschijnlijk niet. Maar kijk eens naar de andere kant van de oceaan.

In Europa treft de Arena League een continent dat al twee seizoenen lang football-droog is. Er zijn nog actieve fan-nederzettingen in de voormalige NFL Europa steden. Fans die ernstig verlegen zitten om een adrenaline stoot. Met het juiste business model is het zomaar een situatie die win-win-win zou kunnen zijn. Zeker als de autoriteiten -in tegenstelling tot wat er bij NFLE gebeurde- zich volledig voor het karretje laten spannen.

Eigenaren als John Elway en Jon Bon Jovi staan bovendien erg positief tegenover een Europees avontuur. Beide sleutelfiguren hebben tijdens hun loopbaan met het continent te maken gehad. Het enige dat nodig is? Een standvastig persoon die de beslissing durft te forceren. En laat nou net hetgene zijn dat in de huidige staat van de Arena League ontbreekt. Sinds het aftreden van Commissioner David Baker is het een komen en gaan aan de top. Wie staat er op en leidt de club? Zou het bijvoorbeeld niet een leuk pensioenspeeltje zijn voor Paul Tagliabue, de Godfather van NFL Europa?

In tijden van economische crisis wordt het links en rechts wel vaker uit de kast gehaald. ‘The time to act is now’. Ondernemers weten dat maar al te goed. Helaas is American football voor de meeste ondernemers toch nog een brug te ver.

Lees ook:Europa Vestigt Hoop Op Arena Football
Lees ook:ArenA Football League Trapt Af In N’Awlins
Lees ook:Openingsdag ArenA League Zonder Admirals
Lees ook:ArenA League Slaat Een Jaartje Over
Lees ook:Mondiale Expansie Voor US League

4 reacties op “Tijd Voor Europese Arena League Nu Ideaal

  1. brandonW

    waarom arena football als je ook outdoor football in europa kunt beginnen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. robert

    Wellicht is het juist een goed iets om “ze daar” te laten zien doormiddel van Arena Football hier.

    Moet je zien wat er daarna kan gebeuren.

    Maar Perry, je kent vast de mensen wel die hierin iets die kant kunnen opsturen, naar de AFL. Toch??

    Wil het ook graag doen maar vrees dat dit niet veel ogen zal doen openen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. brandonW

    @robert
    man een miljoen bezoeker in het laatste seizoen van de nfle. als het nu nog niet hebben gezien dan willen ze het gewoon niet zien.

      /   Beantwoorden  / 
  4. robert

    Een goeie. Zeker. Maar niets blijft het zelfde.
    En wat weten ze dan wel daar bij de NFL.

    Laten we nu alleen maar eens kijken naar de Sfeeren hoe wij in de NFLE met onze sport omgingen. Het is toch eerlijk dat we kunnen stellen dat zowel spelers en coaches van de teams hier hebben ervaren hoe er AF kan worden beleefd. Vergelijk dat eens met Londen en de sfeer daar. Wel oke maar zeker niet zoals in de NFLE.

    Dit zou kunnen betekenen dat de kracht van PR wel meer zou hebben kunnen doen dan tot nu toe werd gedacht. Helaas kost het meer tijd en geld.

    Jammer van de heer Goodell en anderen dat ze vinden dat de NFL in de states hoort en nergens anders.

    Ooh ja …hij zegt wel eens wat maar …pfffft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.