Teams Niet Heel Gretig Voor Draft

Lepelen!De kwaliteit van de aanstormende NFL Draft laat dit jaar te wensen over. Als ik zo om me heen kijk en de prospects eens kritisch onder de loep neem, dan bekruipt mij een gevalletje Alex Smith. Ze proberen spelers kunstmatig omhoog te lepelen, naar posities die ze helemaal niet waard zijn. Zo geloof ik niet dat de quarterbacks in deze Draft Class bij de Top 10 picks horen. Ook de hooggerangschikte teams zien dit in.

Niet voor niets verscheen er onlangs een verhaal dat de Detroit Lions misschien de klok laten tikken tijdens hun draft keuze. Volgens ingewijden doen de Lions er goed aan om geen gebruik te maken van de first overall pick. De keuze is reuze, maar ook erg duur. En dat zijn de topspelers op de positie niet waard. Andere teams zijn het daar kennelijk mee eens, want niemand staat in de rij om de Lions een mooie trade voor te stellen.

Bovendien voegen de St Louis Rams zich nu ook in het rijtje. Het rapport in de St Louis Today suggereert dat de Rams meer hebben aan een trade, dan aan een hoge draft pick. De verwachting is dat sommige teams hier wel interesse in hebben, omdat Nummer 2 nu eenmaal stukken minder verdient.

Mogelijk scenario? Het gerucht gaat dat Denver Broncos de twee draft picks inzetten, die ze onlangs hebben verkregen in de trade voor Jay Cutler. Dankzij de ruil beschikt Denver nu over de 12e en de 18e pick in de selectieprocedure. Die kunnen ze inzetten om Nr. 2 van de Rams te verkrijgen en quarterback Kyle Orton meteen te ontmoedigen.

De voornaamste reden om de trade te laten plaatsvinden is namelijk om een goede franchise quarterback te draften.

Lees ook:Rams ‘Verdienen’ Eerste Keuze 2010 Draft
Lees ook:Rams Zitten Op Pot Met Goud
Lees ook:Julian Peterson Verwart Lions War Room
Lees ook:File Voor Tweede Draft Pick
Lees ook:Vul De Draft In En Win Een Reis

3 reacties op “Teams Niet Heel Gretig Voor Draft

  1. thomas

    de draft class is inderdaad matig. wel zijn er een aantal goed receivers, o-liners en linebackers aanwezig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wilco

      Draft class is matig? Pas op met het woord ”is”.
      Zou er eerder van maken, draft class lijkt matig of mijn menige over deze draft class is dat hij vrij matig lijkt.

      Niemand weet of de class matig is of niet. Dat kun je pas een aantal jaren later zien en zeggen. Als men van te voren wist wist hoe een college speler het zou doen in de Pro’s dan zou geen een draft het zelfde zijn gegaan afgelopen jaren.

      Men dacht ook dat spelers als Ryan Leaf, Akili Smith, Charles Rogers, Heath Shuler ect. niet te missen spelers waren, geweldige spelers.
      Achteraf gezien is dat toch niet helemaal waar.
      En dan te bedenken men niet al te hoge petten op had voor spelers als, Kurt Warner, Tom Brady, M. Colston, Pat Williams, Antonio Gates, Willie Parker, London Fletcher ect.

        /   Beantwoorden  / 
      1. thomas

        ja, je hebt gelijk.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.