Klein Duimpje Verslaat De Colts

Zevenmijlslaarzen

Zevenmijlslaarzen

De kleinste man van het American football veld was vannacht verantwoordelijk voor de meeste yards. Running back Darren Sproles, die met zijn verschijning van 1,68 meter de tegenstander niet direct angst inboezemt, wist zijn San Diego Chargers de winst te bezorgen tegen de Indianapolis Colts. Het kleine sprintkanon bezegelde de overwinning met een 22-yard touchdown run in overtime en zorgde hiermee voor een vroegtijdige uitschakeling van NFL MVP Peyton Manning.

Sproles was goed voor 177 total yards. Het merendeel kraakte Klein Duimpje over de grond met 105 rushing yards. Voor de Colts lijkt het er op dat ze een nieuwe aartsvijand hebben gevonden. Had Manning in het verleden een nogal irrationele angst om tegen de New England Patriots te spelen, nu zijn het de Chargers die hem voortdurend de weg naar de Super Bowl blokkeren. Vorig jaar won San Diego ook al van de Colts met 25-24.

Het moet de Chargers goed doen dat ze een adequate vervanging hebben gevonden voor Ladainian Tomlinson. De ster van de westkust heeft een van de slechtste seizoenen uit zijn loopbaan achter de rug en kwam in de playoff-wedstrijd maar sporadisch in actie. Tegen de Colts mocht hij vijf keer de bal dragen. Hierbij scoorde hij wel een touchdown.

De actieve rol van Tomlinson was dan ook slechts schone schijn. Vorig jaar was de running back tijdens de playoffs ook al geblesseerd. Destijds kwam hij niet in actie, wat hem op een hoog kritiek kwam te staan. De beperkte inzet van LT in de eerste helft leek dan ook meer een kwestie van de eigen PR opkrikken.

Mijn inschatting is dat LT zijn langste tijd in San Diego uniform wel heeft gehad. De Chargers zullen er niet happig om zijn om Sproles te laten gaan, omdat ze vorig jaar Michael Turner ook al moesten laten gaan.

De volgende tegenstander van de Chargers is afhankelijk van deĀ uitslag vanavond tussen de Miami Dolphins en de Baltimore Ravens. Het wordt of Tennessee Titans of Pittsburgh Steelers.

Lees ook:Chargers Sturen Titans Naar Huis
Lees ook:Colts-Patriots: Wat Gaat er om in Peyton Manning?
Lees ook:Texans Vertrappelen Verliezend Finalist
Lees ook:Blogger Springt Op San Diego Bandwagon
Lees ook:New Orleans Oogt Opnieuw Sterk

5 reacties op “Klein Duimpje Verslaat De Colts

  1. Rick

    Dat LaDainian Tomlinson de wedstrijd voornamelijk als toeschouwer heeft meegemaakt heeft uiteraard niets met een PR-stunt te maken of andere onzin (welke American Football speler wil er nou geen SuperBowl-ring om zijn vinger??), maar met de liesblessure die hij vorige week week tegen Denver opliep en in de eerste quarters tegen de Colts verergerde. Van zijn spreekwoordelijke explosiviteit bleef gisteren zo weinig over, vandaar het intensieve gebruik van Sproles (de kleinste speler van de NFL met 1.68 meter).

      /   Beantwoorden  / 
  2. Perry Hendriks

    Dat bedoel ik juist, kerel. Die blessure was op voorhand al bekend. Vorig jaar kreeg hij kritiek dat hij het niet eens probeerde. Nu probeerde hij het, maar hij wist vooraf al dat het niet tot in de eeuwigheid zou duren. Een prima staaltje eigen PR dus.

    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  3. Chris

    En oooh wat heerlijk dat we de verder niet meer tegen die irritante kop van die zelfingenomen Peyton hoeven aan te kijken!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marcel

    Helemaal mee eens Chris.
    Vorig jaar de SB winnaar in Londen spelen.
    Heb ook de Chargers in Londen zien spelen,gaan de Chargers ook me de SB aan de haal

      /   Beantwoorden  / 
  5. Dennis

    Chris wat lul je man, peyton is alles behalve zelfingenomen, een van de sympathiekste spelers in de NFL, desondanks ben ik blij dat ze eruit liggen. Chargers zijn goed bezig sproules doet het beter dan LT, word een fantastische wedstrijd tussen de Chargers en de Steelers!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.