Bronzen Borstbeeld voor Irvin

Michael IrvinEen van de spelers die aanstaande zaterdag wordt 'enshrined' in de NFL Hall of Fame is voormalig Dallas Cowboys receiver Michael Irvin. Zijn uitverkiezing is –ondanks zijn prestaties van formaat– opmerkelijk en komt juist nu de NFL via nieuwe Commissioner Roger Goodell een hard standpunt heeft ingenomen tegen notoire drugsgebruikers en wetovertreders.

"No Tolerance Rog" wordt de Commissioner al genoemd, vanwege zijn zero-tolerance politiek. Spelers en coaches mogen onder zijn beleid niet meer van het rechte pad wijken, ten straffe van schorsingen en boetes. Het is dan ook frappant dat juist deze Commissioner in zijn eerste seizoen moet toezien hoe een notoire 'misdadiger' als receiver Michael Irvin wordt toegelaten tot de prestigieuze hal met de bronzen borstbeelden.

Natuurlijk, zijn sportieve prestaties schreeuwen 'Hall of Fame'. Samen met quarterback Troy Aikman en running back Emmitt Smith was Michael Irvin de spil van de Dallas Cowboys dynastie. Maar zijn gedragingen buiten het veld zijn niet brandschoon… en dus kleeft er een doffe glans aan het brons.

Na Super Bowl XXX ging het goed fout met Irvin, die met hoeren, drugs en cocaine van een hotelkamer werd afgeplukt. En het kwam nooit meer goed. Zelfs na het beeindigen van zijn carriere in 1999 (door een rugblessure) zijn er verschillende politiefoto's en filmpjes van Irvin beschikbaarheid.

Onder Goodell had Irvin nooit zaterdag zijn openingsspeech mogen geven. Gelukkig voor al die Cowboys-fans speelde hij in een periode waar de NFL coulant omging met schuinmarcheerders.

Lees ook:Superster Hield Voor Sex Geel Jasje Aan
Lees ook:Michael Irvin in Tranen
Lees ook:Rice en Smith direct de Hall of Fame in?
Lees ook:Aikman Emotieloos
Lees ook:Opnieuw “Nee” Voor Receivers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.