“Coach New York Giants Op Wipstoel”

Career switch

Career switch

Hoofdcoach Tom Coughlin van de New York Giants kan dit jaar maar beter een winnende formatie op de been brengen, anders wordt hij na het seizoen ontslagen. Zo luidt de analyse van voormalig middle linebacker Anthonio Pierce in een interview met NFL Network. In hetzelfde interview liet de ster linebacker doorschemeren dat hij waarschijnlijk klaar is met American Football. De verdediger moest vorig jaar verstek laten gaan met een ernstige nekblessure en moet een operatie ondergaan om de boel te herstellen. “Maar,” zo laat Pierce weten, “dat is niet iets waar ik heel erg naar uitkijk.”

De Giants wonnen drie jaar geleden de Super Bowl. Sinds die tijd is er weinig goed gegaan in de Big Apple.

Volgens Pierce kwamen de problemen met de Giants vorig jaar voort uit de wisselingen op het verdedigende front. De formatie begonnen het seizoen met vijf overwinningen op rij, maar zakte hierna heel ver weg. Defensive coordinator Bill Sheridan veranderde de verdedigende filosofie na twee seizoenen, maar wist daar geen draagvlak mee te creeren bij de spelers. De Giants gaven 427 punten op in 2009 — het derde meeste van de league.

Pierce lijkt een carriere weg van football wel te zien zitten. “Vooralsnog vermaak ik me prima,” aldus de linebacker.

Lees ook:Rooney Rule: Hoofdcoaches Niet Ontslagen
Lees ook:Verdediger Vergelijkt Tom Brady met Prince Charles
Lees ook:It’s Official: Patriots verhuizen naar Kansas City
Lees ook:Cushing Blijft AP Rookie Of The Year
Lees ook:Snelle Start Rookie Headcoaches

7 reacties op ““Coach New York Giants Op Wipstoel”

  1. Marc

    Mooi stukje Permeister! Maar ik ga nog een stukkie verder: is Eli wel een ‘leader of (G)men? De SB van drie jaar geleden werd gewonnen door een Giants D’ die echt fenomenaal goed was on the day. En laten wel wezen, de echte leider van de groep was toch echt DE Michael “Stray Train” Strahan. In woord en gebaar en naar de media toe. Dat gemis laat zich nu nog voelen. Pierce was zijn betrouwbare rechterhand. Maar in het seizoen dat de Giants de SB wonnen vond ik AP al een minder seizoen draaien. Zijn geluk was dat hij zich kon optrekken aan Osi Umenyiora en Justin Tuck die zich echt spectaculair aan het ontwikkelen waren. En dat ‘The Stray Train’ besloot alsnog een jaar er aan vast te plakken. Wat een manier om retirement in te gaan: als SB Champion! Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Umenyiora was vorig jaar nergens, Pierce is altijd geblesseerd en Tuck is ook niks meer, inderdaad Strahan “”all time sack leader for a single season in the nfl” was de sleutel! Bovendien was Steve Spagnuola ook heel belangrijk voor de Giants.
      Ze hebben wel goed gedraft al ging McClain lekker aan hun neus voorbij, maar ze hebben wel een prima safety gehaald met Antrel Rolle, denk toch dat de Cowboys de NFC East gaan winnen!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Marc

    Zou me niet verbazen als McClain Rookie Of The Year wordt!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Zou mooi zijn, ik denk zelf dat CJ Spiller een sensatie word, de nieuwe Chris Johnson maybe!

        /   Beantwoorden  / 
  3. Dennis

    Hey Marc, wat is jou visie over de NFC East komend seizoen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Voor mij is Dallas ook favoriet. The Boys zijn zondermeer één van de meest getalenteerde rosters in de league. Top to bottom. Belangrijk gaat zijn hoe de vervanger van LT Flozell “The Hotel” Adams het gaan doen. Verwacht daar niet al te veel problemen. En Romo is los, na het (eindelijk) bereiken van de playoffs. Bovendien gaat Bryant het goed doen. Persoonlijk denk ik dat de Giants iedereen gaan verrassen dit jaar. Let op de nieuwe DC Perry Fewell, één van de rijzende sterren op coachinggebied. Velen zien in hem een toekomstige HC. Giants D’ gaat back to the basics. Umenyiora is en jaar verder in z’n rehap en ook Tuck wil zich revancheren. Dat gaat allemaal positief uitwerken op de G-Men. Nummer drie wordt Philly. Coach Reid kan éindelijk met Kolb zijn West-Coast Offense gaan uitrollen. Kolb gaat iedereen verrassen met zijn productie, maar mist de ervaring/leiderschap van Donovan “Super Five” McNabb. Daarnaast kon McNabb heel goed omgaan met de moeilijke fanbase & media in Philly. Laatste in de groep wordt Washington (sorry Wilco!). Teveel veranderingen (nieuwe GM/HC/QB, zone blocking, van 4-3 naar 3-4) in één seizoen ben ik bang. We zullen zien of ik gelijk ga krijgen! Groet, Marc

        /   Beantwoorden  / 
  4. Grey Poupon

    Ik vond Dallas ook altijd beter dan Dynastie

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.