Ravens Houden New York In Toom

E-rex-ie!

E-rex-ie!

De arrogante houding van de New York Jets heeft zich in de eerste competitieronde tegen de ploeg gekeerd. De formatie –die in de geprezen HBO serie ‘Hard Knocks’ bij monde van hoofdcoach Rex Ryan een kampioenschap garandeerde- zag er allesbehalve uit als een kampioen. De Ravens wonnen het onderonsje met 10-9.

De Jets begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Verdedigend, althans. De formatie wist op drie van de eerste vier aanvalsgolven van de Ravens een turnover te forceren. Al op de eerste play van het duel was het raak, toen quarterback Joe Flacco tijdens een sack de bal verloor. Dezelfde Flacco gooide in het tweede kwart een interception naar Antonio Cromartie, die de bal op wonderlijke wijze terug wist te brengen naar paars grondgebied. Tussen die twee vergissingen van Flacco was het ook nog eens running back Willie McGahee die een fumble verloor.

De Jets schoten zich echter in de voet. En konden aanvallend weinig uitvreten tegen de verdediging van de Ravens. Een bloemlezing? Jets quarterback Mark Sanchez gooide slechts 74 passing yards en wist slechts 1 van de 11 third down conversies om te zetten. Hierdoor haalde New York slechts zes first downs — een evenaring van het team dieptepunt uit 1976. Verder vertaalde de arrogantie zich in 14 penalties voor 125 yards –waaronder twee kostbare blunders. Een running into the kicker en een pass interference in de endzone bezorgde de ploeg uit Baltimore dure punten.

Dat de Jets in verdedigend opzicht ook geen weerwoord konden geven op de acrobatische catches van tight end Todd Heap en receiver Anquan Boldin moet meer zorgen wekken in New York. Een Super Bowl optreden lijkt dan ook ver weg. Stadsgenoot Giants moet ondertussen wel een lange neus trekken naar de Jets — zij blijven vooralsnog heerser van The Big Apple.

Lees ook:Statement Game Voor Baltimore?
Lees ook:Ook Mammoet Legt Het Loodje
Lees ook:Tijdperk Tom Brady Ten Einde?
Lees ook:Cincinnati Heeft Een Kans
Lees ook:San Diego Op Weg Naar Super Bowl

2 reacties op “Ravens Houden New York In Toom

  1. Dennis

    Lachwekkend, die offense van de vliegtuigjes!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Maarten

    Dustin Keller heeft echt een brilletje nodig. Die gast mist gewoon de marker met een yard. Als de ravens niet zoveel turnovers produceren zie ik ze de divisie winnen en de AFC championship game halen. Erg sterke defense met een verbeterde offense tov vorig jaar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.