San Diego Op Weg Naar Super Bowl

Floyd

Floyd

Norv Turner gaf voorafgaand aan de wedstrijd San Diego Chargers – Baltimore Ravens een interview. Ik heb zelden een coach zo ontspannen voor een wedstrijd gezien. Met een smile. Heel hoffelijk. Wellicht wist Turner toen al dat zijn Chargers met grote cijfers van de Ravens zouden winnen. De hoofdcoach is namelijk 19-2 in december sinds zijn aantreden in 2007.

Ook tegen de sterke verdediging van Baltimore klaarde zijn ploeg de klus. De Chargers werden het eerste team sinds het bestaan van de Baltimore Ravens, die op de eerste vijf drives van een wedstrijd tegen de ploeg wisten te scoren. San Diego won uiteindelijk met gemak: 34 – 14. De Chargers genereerde meer dan 400 yards aan total offense.

De Chargers hadden voorafgaand aan het duel sowieso al alle reden om positief te zijn. Na een reeks van zes verliespartijen halverwege het seizoen, had de formatie de afgelopen weken met uitmuntend en productief football geexcelleerd.

Een groot aandeel van de productie mag toegewezen worden aan de terugkeer van Malcolm Floyd. De eerste drive van het derde kwart nam San Diego een 24-7 afstand van Baltimore, toen de receiver een diepe bom van Rivers binnen harkte. De symbiose tussen de quarterback en de receiver lijkt een onderscheidende factor in de opwaartse prestaties van Rivers in december. En reken maar dat de komst van Floyd ook andere spelers voordelen bezorgt.

Vincent Jackson bijvoorbeeld. Een 58 yard streak aan de zijlijn leidde in de eerste helft een score van de Chargers. Alhoewel het er niet op leek dat running back Ryan Matthews op een toss de zijlijn zou halen, liet de kleine ster zien waarom hij -ondanks zijn hoge fumble ratio- van toegevoegde waarde is voor de ploeg. De score kwam net voor rust en was belangrijk, omdat de Ravens even daarvoor niets met hun aanval konden bewerkstelligen.

Philip Rivers was gedurende de wedstrijd uitmuntend. De quarterback gooide 17 van de 23 ballen raak en gooide voor de vierde keer op rij meer dan 4000 yards in een seizoen. Rivers werd hierbij geweldig geholpen door een monsterlijk goede defense. Ravens quarterback Flacco werd vijf keer gesacked en twee keer onderschept. Een daarvan kwam op het conto van linebacker Takeo Spikes.

Spikes kon daar tevreden op terugkijken, omdat de bal uiteindelijk door Matthews de endzone werd ingebracht. De linebacker lijkt hiermee eindelijk aan te kunnen tonen dat hij in het postseason thuishoort. De linebacker staat te boek als de speler met de meeste wedstrijden zonder playoff-appearance.

Als de Chargers echter zo blijven spelen, dan zijn ze een legitieme titelkandidaat in januari en kan het wel eens uitmonden in een Super Bowl optreden.

De Baltimore Ravens hadden zonder ster linebacker Ray Lewis vier wedstrijden op rij gewonnen. Zijn terugkeer op het veld resulteerde in een verlies.

Lees ook:UPDATE: Zelfmoordpoging Chargers Voltrokken
Lees ook:Rivers Op Koers Voor NFL Record
Lees ook:Ook Philips Rivers Krijgt 100 Miljoen
Lees ook:Chargers Sturen Titans Naar Huis
Lees ook:Rivers Buiten Oevers Door Zeikende Regen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.