Indianapolis Colts Lozen Eierhoofd

Eierhoofd

Eierhoofd

De kogel is door de kerk. Peyton Manning speelt volgend jaar niet meer voor de Indianapolts Colts. In een emotionele persconferentie lieten zowel Jim Irsay als de quarterback weten wat al een tijdje publiek geheim was: dat de wegen zich met ingang van vandaag scheiden. Het nieuws sloeg ook in Nederland in als een bom. Zelfs Nu.nl besteedde er al een berichtje aan.

Manning was zichtbaar aangeslagen. De persconferentie bezorgde me ook enigszins ‘”Magic Johnson: I have the HIV Virus”-flashbacks. Hier was een man, in het midden van zijn leven. Die net te horen heeft gekregen dat hij nooit meer voor zijn favoriete team zal uitkomen. “To all Colts-fans, I have truly enjoyed being your quarterback”, zo richtte hij zich tot de camera. Wow. Mijn tepels staan recht overeind.

Irsay en de Colts moesten deze beslissing vandaag wel nemen. Hadden ze Manning niet voor vrijdag de deur gewezen, dan had de beroepsgooier een cheque van een kleine 28 miljoen dollar op kunnen strijken. En dat is erg veel geld voor een franchise in mineur. En beter nog: dat is wel erg veel geld voor iemand, die niet eens weet of hij medisch gezien gevrijwaard is om ooit nog het veld op te hobbelen. Manning heeft immers vier nekoperaties achter de rug. Natuurlijk: het PR-offensief rondom de quarterback was de laatste dagen ontwapenend. Er lekte zelfs een video uit, waar een schimmig figuur met hetzelfde eierhoofd een vrije strakke pass gooit. Soms is het jammer om te weten dat de HD-camera nooit haar intrede heeft gedaan rondom Indianapolis.

Manning beloofde tijdens de persconferentie dat hij altijd een Colts-speler in hart en nieren blijft. Zijn nummer wordt geretired, waardoor nooit meer iemand anders de 18 om de schouders zal hebben. De bittere waarheid is dat de quarterback zijn weg vervolgt en een verdomd goede kans heeft om ergens anders aan de bak te gaan als franchise quarterback. Want dat is wat de oudste Manning-telg toch het liefste wil: spelen!

 

Lees ook:Peyton Manning Wacht De Jackpot
Lees ook:Colts Geloven In NFL CAO
Lees ook:Manning Naar Miami Speelt Op
Lees ook:Colts Op Zoek Naar Favre
Lees ook:Colts-Patriots: Wat Gaat er om in Peyton Manning?

9 reacties op “Indianapolis Colts Lozen Eierhoofd

  1. Ronald

    Willen jullie die man geen ‘eierhoofd’ noemen? Ik vind dat nogal disrespectvol, zelfs kinderachtig, om iemand zo te noemen. Laat staan een NFL-legende die mogelijk de beste quarterback (of zelfs american football speler) die ooit gespeeld heeft. PEYTON MANNING is Super Bowl kampioen, Super Bowl MVP, viervoudig NFL MVP (all-time record!) en heeft in zijn actieve jaren de beste passing statistieken van alle quarterbacks bij elkaar gespeeld die ooit op een American Footballveld hebben gestaan. Een beetje meer respect graag!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Niet aan ergeren, Ronald. Op deze blog wordt Bradford ook standaard een hamster genoemd, ik zucht een keer en ga verder.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Perry Hendriks

        Chipmunk, Dennis. En als je de filmposter bekijkt, dan weet je waarom, :) .

          /   Beantwoorden  / 
        1. Dennis

          Maar dat je Jim Schwartz vergelijkt met Guido Weijers dat kan echt niet door de beugel. Jim Schwartz moet ook nog leven ;)

            /   Beantwoorden  / 
  2. Perry Hendriks

    Beste Ronald, “waterhoofd” is inderdaad wellicht beter op z’n plaats. En de eeuwenoude discussie over koppen en uitlokkende teksten: je reageert en leest. Dus het werkt.
    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wilco

    Je zal nou toch maar Nike zijn en vanaf aankomend seizoen de teams mogen kleden. Dat shirtje van Manning gaat enorm vaak over de toonbank, maakt niet uit waar die gaat spelen. The rich get even richer.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Die shirts gaan zo vet worden van Nike, ben al jaren verliefd op de combat jerseys van Georgia en Oregon. Dat voorbeeld moeten ze volgen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Wilco

        Weet niet, ik hou wel van die oldskool shirts. Ik zou het verschrikkelijk vinden wanneer ze iets aan he design van ´Skins uni gaan veranderen.

        Die Ducks jerseys (net als de Terps) zijn gewoon over de top omdat twee rijke gasten elkaar de loef proberen af te steken.

        Maar ik verwacht weinig verandering. Jags gaat naar all black waarschijnijk en Broncos misschien weer naar oranje maar verder verwacht ik een gewoon wat moderne versie van de huidige shirt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Dennis

          Smaken verschillen Wilco, shirts van de Ducks zijn echt geweldig! Redskins is ook wel apart met dat donkerrood, maar de mooiste zijn van de Raiders daar is niet eens een discussie over mogelijk.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.