Quarterback Gooit Coach Onder Bus

Cable Car

Cable Car

Het gaat snel down-Hill (no pun intended) met San Francisco 49ers quarterback Alex Smith. Na zijn aanvallende wanprestatie afgelopen zondag gooide hij namelijk –alhoewel niet expres- de coaching staff onder de bus. Onvoorbereid, noemde hij ze min of meer.
Smith sprak de woorden uit in de post-game persconferentie, als antwoord op de vraag waarom de Niners zo chaotisch leken — telkens als ze in de buurt van de Seattle Seahawks endzone kwamen. De ploeg uit San Francisco verkwanselde meerdere scoringsgelegenheden, dankzij een verschrikkelijke 4th-down poging en een goalline drive die uiteindelijk uitmondde in ‘slechts’ een fieldgoal. Gedurende de chaos verbruikte de ploeg drie kostbare time outs.

Coach Mike Singletary maakte er een conspiracy theory van. Hij beweerde dat ‘net zoals vorig seizoen’ de coach-to-helmet communicatie met zijn quarterback op cruciale momenten uitviel, waardoor hij de play niet op tijd kon inbrengen. Smith weerlegde echter tien minuten later die stelling, door te beweren dat hij slechts een keer problemen kende met zijn helm-oortje.

Smith draaide het zo dat hij hoofdcoach Mike Singletary en offensive coordinator Jimmy Raye voor schut zette. Volgens hem waren ze te onvoorbereid om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Het lijkt me geenszins de eerlijkheid die Singletary van zijn falende quarterback had gewenst. Het wordt derhalve weer een lang en frustrerend jaar aan de Bay.

Lees ook:Hoge Verwachtingen San Francisco Bijgesteld
Lees ook:Singletary Verandert Weer Van Smith
Lees ook:Alex Smith Blijft Aan Roer 49ers
Lees ook:De Dag Dat Shaun Hill Zijn Basisplek Verloor
Lees ook:Arizona Voorlopig Geen Divisiekampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.