“Quarterback Bradford Eerste In Draft”

Hamsteren!

Hamsteren!

American football goeroe Adam Schefter heeft een verrassende voorspelling gedaan – zo’n twee maanden voor de NFL Draft. Tijdens een radiointerview voor het plaatselijke ESPN station in St Louis liet Schefter zich ontvallen dat het een zekerheidje is dat quarterback Sam Bradford de first overall pick in de 2010 Draft is. Schefter baseert zijn voorspelling op gonzende geruchten. I don’t buy it.

De eerste pick in de Draft behoort toe aan de jonge St Louis Rams formatie. Er zijn twee redenen waarom ik denk dat Sam Bradford niet hoog op het verlanglijstje aldaar staat.

Ten eerste is de Rams franchise niet stabiel. De formatie heeft -op dit moment en op deze plek- behoefte aan senioriteit en leiderschap. Alhoewel ik hiermee niet wil zeggen dat Bradford die kwaliteiten ontbeert, is het natuurlijk verbazingwekkend om na jaren van verlies de franchise in handen te leggen van een college kid. Neem het voorbeeld van Detroit maar even met Matthew Stafford. Ik hoor je op de achterbank denken: “En Matt Ryan dan?”. Maar dat is toch een hele andere business case. Bij de Falcons waren de randvoorwaarden tenminste in place om succesvol te zijn.

Ten tweede geloof ik niet dat de Rams overtuigd genoeg zijn van het herstel van Bradford. De goede jongen blies zijn schouder afgelopen college seizoen twee keer op. In twee achtereenvolgende wedstrijden waarin hij gezond genoeg was verklaard om te spelen. Een franchise die vorig jaar quarterback Marc Bulger al vaak geblesseerd tegen de grond zag gaan, zal geen interesse hebben om ettelijke miljoenen neer te leggen voor een kortstondig huwelijk met de Oklahoma Bomber — ook al is de speler in kwestie nog zo geniaal.

Dat gezegd hebbende: ik voorspel een grote loopbaan voor Bradford. Maar de first overall pick lijkt me wat vergezocht. Zeker omdat er genoeg veteranen im Spiel zijn waar de Rams voor kunnen gaan — en omdat er voldoende andere plekken zijn die door de Draft gebouwd kunnen worden.

De vierde spot van de Redskins lijkt bere-interessant — een franchise quarterback voor coach Shanahan. Alhoewel dat wel zou betekenen dat Shanahan free agency aangrijpt om een fantastische offensive line bij elkaar te kopen.

Lees ook:Rams Zitten Op Pot Met Goud
Lees ook:Sam Bradford Eerste In NFL Draft
Lees ook:Bulger Ontslagen Na Bradford Auditie
Lees ook:Mijn Twijfels Bij Quarterback Sam Bradford
Lees ook:Bradford Aanstaande Zondag Aan Het Roer

3 reacties op ““Quarterback Bradford Eerste In Draft”

  1. Dennis

    Hamsteren, whahaha!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marc

    Perry, wat denk (en/of hoop) je dat de draft-strategie van de Niners wordt? En wat vind je van coach Singletary tot dusver?Eerlijk gezegd vraag ik me echt af of hij de ‘the best longterm solution’ is voor deze franchise…Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marc

    Over college-talent gesproken, ff een klein uitstapje naar het basketbal: vanaf maandag is het weer: MARCH MADNESS! Get out your brackets gentlemen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.