Packers Op Weg Naar Super Bowl XLV

Raji de Reus

Het was weliswaar niet zo overtuigend als de overwinning tegen Atlanta Falcons, maar de Green Bay Packers hebben toch Super Bowl XLV bereikt. Op het historische Soldier Field moest Chicago Bears het onderspit delven. Het werd 21-14. Ik bekeek de wedstrijd vanuit een uitverkocht (en uiterst gezellig) Hard Rock Cafe in Amsterdam — maar dat is een puur persoonlijke mening, waar niemand zich van aan hoeft te trekken.
Het was notabene een verdediger van 328 pond, die een cruciale rol opeiste. Defensive tackle B,J. Raji onderschepte third-string quarterback Caleb Hanie voor een Pick Six om de Green Bay Packers diep in het vierde kwart een 21-7 voorsprong te geven. Hanie was door Mike Martz en Co het veld ingestuurd omdat basisspeler Jay Cutler (geblesseerd) en backup Todd Collins (onvoldoende) werden geyanked.

Toch was het juist Hanie die bijna nog voor een stunt zorgde – de Bears aanval kwam namelijk pas op gang toen deze derdejaars van de bank kwam. Hanie gooide een indrukwekkende strike op receiver Earl Bennett. Hiermee werd de wedstrijd met vier minuten te spelen toch nog spannend. Een laatste wanhoopspoging van de quarterback werd echter op 4th-and-5 onderschept.

Quarterback Aaron Rodgers kende niet een van zijn beste avonden, maar was wel van invloed op het spel. Zo liep de quarterback de 7-0 voorsprong binnen en maakte hij een touchdown-saving tackle, toen linebacker Brian Urlacher een bal van hem had onderschept.

Door de overwinning staat Rodgers over twee weken in zijn eerste Super Bowl finale. Green Bay is de eerste ploeg uit de NFC-geschiedenis die met een number 6 seed doordringt tot de finale. Eerder versloeg de ploeg Philadelphia Eagles en Atlanta Falcons.

Lees ook:Start McNown Voor Chicago
Lees ook:Trammelant Om Super Bowl Kaarten
Lees ook:Wie Wordt De NFL MVP?
Lees ook:Packers Vernietigen Droom Vick
Lees ook:San Francisco 49ers naar de Super Bowl

11 reacties op “Packers Op Weg Naar Super Bowl XLV

 1. Grey Poupon

  Aaron Rodgers will never win a SuperBowl!!!
  Toch weer door de druk bezweken, maar mag de sideshow in Texas doen
  dankzij zijn Defence…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Perry Hendriks

  The Return of the Grey Poupon! How you have been missed this offseason! Kom je nou die champagne nog ophalen tijdens de Super Bowl Party dit jaar? Vorig jaar was je er niet!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Grey Poupon

   Perry een zeer aanlokkelijk aanbod!
   Ik laat je bijtijds weten of ik aanwezig kan zijn.
   Groet,

     /   Beantwoorden  / 
 3. Dennis

  Deze week 2de editie USA Sports toch in de bus?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Dennis

  Ik zie het al 27 januari, ligt die weer lekker in de bus!

    /   Beantwoorden  / 
 5. jacko

  Volgens mij wordt Aaron Rodgers alleen maar beter en beter. Enne vorige week tegen the falcons was er ook druk en bezweek hij bepaald niet.
  En volgend jaar Tampa bay ver in de play offs

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dennis

   De Bucs winnen alleen van teams met een losing record, de Saints en de Falcons domineren die divisie de komende jaren!

     /   Beantwoorden  / 
   1. FREDmirals

    laatste GAMES tegen de SAINTS werdt dus wel gewonnen en die hadden een winning record,even niet vergeten de BUCS zijn een zeer jong team in opbouw die in de USA nu al vergeleken worden met de COWBOYS tentijde van AIKMAN,SMITH en IRVING dus tussen nu en 2020 3 SUPER BOWL overwinningen van de BUCS!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

     Ging toen voor de Saints nergens om aangezien de Falcons in het eerste kwart al afstand hadden genomen van de Panthers! Maar je hebt gelijk het is een zeer jong team met veel talent, wat denk je van de Patriots ook een zeer jong team en nu al zo goed! En wat hoop ik dat de Steelers de SB winnen tegen de Packers!

       /   Beantwoorden  / 
    2. Marc Tjon

     Ook ten aanzien van de Bucs geldt: Eerst zien, dan geloven! Groet, Marc

       /   Beantwoorden  / 
   2. jacko

    Toch een behoorlijke serie neergezet en die Freeman wordt belangrijk. Vorig jaar nog om hem gelachen maar dit seizoen erg gegroeid. Komend jaar misschien iets te vroeg maar playoffs halen ze wel denk ik. maar ach wie ben ik

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.