Update: Minnesota Kan Tweede Helft Niet Afmaken

Harvin

Harvin

De Minnesota Vikings ontvangen momenteel de Detroit Lions op hun Mall of America field. In voorgaande jaren betekende dat een zekere zege, maar in 2011 zijn de rollen –voorlopig- omgedraaid. Kunnen de Vikings een volledige wedstrijd spelen? Dan zou het er goed uitzien voor de paarsen. Ze leiden momenteel namelijk met 13-0. Door Jolien Storsbergen.

De Vikings bevinden zich in een “must win situation”, aldus QB Donovan McNabb. Het feit dat ze in de eerste twee wedstrijden van het seizoen niet goed konden finishen, frustreert. Zeker het verlies tegen het andere ‘zekere winst’ team Tampa Bay Buccaneers, na een 17-0 voorsprong in de eerste helft, was een klap in het gezicht.

De Vikings kregen direct de koosnaam ‘one half team’ aangemeten. Niet helemaal terecht naar McNabb’s mening: “De attitude dat we niet te stoppen zijn, laten we nog niet op het veld zien. Maar mentaliteit om te winnen –ook in de tweede helft- is daar.”

Statistieken over de jaren heen laten echter ook zien dat het ‘tweede helft probleem’ van het team wel vaker boven komt drijven. Het probleem gaat dus dieper, en de vraag is of dat in een week opgelost kan worden.

WR Percy Harvin krijgt zondag in ieder geval een grotere rol toebedeelt volgens Offensive Coordinator Bill Musgrave. Als McNabb het ovaal niet afgeeft aan 100 miljoen man Peterson, moet Harvin de ballen vangen. Het is dan wel zaak dat McNabb wat zuiverder gooit. Veel van zijn weinige passes bleken in de eerste twee wedstrijden te kort of te lang dan wel te hoog of te laag.

De Lions staan intussen te trappelen om de Vikings een pak slag te geven, na jaren de schlemiel van de NFC North geweest te zijn. ‘Een zware opponent’ zijn de mannen uit Detroit sinds de start van dit seizoen. McNabb: “En de beste tegenstander om terug op het paard te klimmen.”  Of de slechtste tegenstander… nu een 0-3 stand en tweede QB Chris Ponder in zijn nek staan te hijgen. Over een paar uur weten we waar McNabb, zijn team en ook head coach Frazier (Vikings zijn 3-5 sinds hij verantwoordelijk is) zich ten opzichte van het paard bevinden.

UPDATE: De Lions hebben in overtime een 20-0 voorsprong weten om te buigen in een 26-23 overwinning. Het is de eerste 3-0 start van de Detroit Lions sinds 1980. Het is de derde week op rij dat Minnesota een voorsprong van dubbele cijfers weggeeft.