Branch Maakt Verschil In New England

Branch

Branch

Drie kwarten lang konden de New England Patriots fans alleen maar in afgrijzen door het haar woelen. De toekomst zonder wide receiver Randy Moss zag er eventjes heel grauw en scoreloos uit. Totdat vervanger Deion Branch eindelijk van zich liet horen.

Branch ving 7 van zijn 9 passes (98 yards) in het laatste kwart en in overtime en bezorgde New England hiermee broodnodige productie om de Baltimore Ravens te verslaan (23-20). De show van Branch begon toen het laatste kwart zo’n vier minuten bezig was, toen hij een touchdown pass ontving van zijn oude makker Tom Brady.

Brady en Branch speelden samen tussen 2002 en 2005.  De receiver ving in die periode 213 ballen van zijn quarterback. Deze week (slechts vijf dagen geleden) werd Branch overgenomen van de Seattle Seahawks — als doekje voor het bloeden voor het verlies van topreceiver Randy Moss. Moss verkoos een loopbaan in Minnesota met Brett Favre boven een afwikkeling van zaken in New England.

Toch maakt een zwaluw nog geen zomer voor de Patriots. Alhoewel het goed was om te zien dat de chemie tussen Brady en Branch nog steeds bestaat was het soms pijnlijk om te zien hoe Brady stond te dralen in de pocket. Ook zijn interception (de tweede reken ik even niet mee, omdat dit een Hail Mary betrof) was een optelsom van weinig geloofwaardige lange afspeelmogelijkheden. Persoonlijk denk ik dat New England nog steeds de pijn van deze Moss-deal gaat voelen. Vandaag werd dat in grote mate verhuld door het (overigens verfrissende) loopwerk van running back Danny Woodhead — wiens naam me nog altijd doet denken aan een karakter uit Monkey Island.

De Patriots gaan Moss nog missen. Misschien niet vandaag — maar wel in de toekomst.

Lees ook:Brady Houdt Pleidooi Voor Ster
Lees ook:Moss Beantwoordt Kip & Ei Vraag
Lees ook:Jets Flirten Met Oude Straaljager
Lees ook:Tom Brady Wil Meer Jets Fans
Lees ook:Oude Rat Gooit Geen Olie op Super Bowl XLII.5

4 reacties op “Branch Maakt Verschil In New England

  1. Dennis

    Damn Torain is runnin’ like a mad men!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    ZONDER Moss: 0 Superbowls
    MET Branch: 2 Superbowls (of 3?)

    De Defense is het pijnpunt van de Pats. Als ze dat op orde krijgen (zoals in het 4e kwart zondag), staan ze gewoon weer in de playoffs….

      /   Beantwoorden  / 
  3. Richard

    Vandaar dat de pats 7e overall staan in mijn fantasyleague? Zo slecht zal de D toch niet zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. alex gravura

    Do you earn decent money from this blog or are you doing it just for fun?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.