Pittsburgh Treft Green Bay in Super Bowl

Mendenhall

Mendenhall

De New York Jets waren de afgelopen week zo zelfingenomen na de verrassende overwinning tegen New England Patriots, dat ze een klein detail over het hoofd zagen op weg naar Super Bowl XLV: een sneltrein uit Pittsburgh. Pittsburgh stempelde het kaartje richting eindstation Dallas af met een 24-19 overwinning.

Pittsburgh Steelers speelt daarom op 6 februari tegen de Green Bay Packers.

De thuisploeg deed waar het de hele jaargang al uitmuntend in is – verdedigen. Hiermee verschalkte de zesvoudig NFL-kampioen de ‘grote mond’ uit de Big Apple. Bij rust stond het 24-3, maar hiermee was de wedstrijd geenszins gespeeld.

Pittsburgh opende de wedstrijd met een adembenemende 15-play drive die meer dan negen minuten in beslag nam. De marathon werd uiteindelijk bekroond met de eerste touchdown van de wedstrijd, toen running back Rashard Mendenhall de goalline overschreed. Die eerste slag bleek wel meer dan een daalder waard, zeker toen quarterback Mark Sanchez zijn team niet op gang kreeg. Het zou uiteindelijk tot net voor rust duren, voordat Sanchez zijn team op het scorebord kreeg.

Pittsburgh sloot het tweede kwart af door twee touchdowns in 49 seconden te scoren: eentje op een run van Big Ben Roethlisberger, de andere op een fumble return voor een touchdown door William Gay. Gay pickte de bal op, nadat deze bij Sanchez werd losgeslagen tijdens een pass attempt.

De Jets – het moet ze worden meegegeven – gaven zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen. Dat bleek wel na de theepauze, toen receiver Santonio Holmes bij het eerste balbezit van NY zijn eerste twee ballen van de wedstrijd ving. De tweede – een 45 yard play action bom – bracht de spanning ietwat terug in de wedstrijd.

In de laatste acte voegde de metropolieten daar zelfs een 17-play drive aan toe. De aanvalsgolf strandde echter op de 1-yard line van Pittsburgh, toen een plunge van LaDainian Tomlinson de toegang tot de endzone werd ontzegd. Het bleek de ruggegraat van de Jets niet te breken. Op de eerstvolgende aanvalspoging van Pittsburgh mocht New York al twee punten op het scoresheet bijtekenen, toen quarterback Roethlisberger de bal in de eigen endzone liet vallen voor een safety: 24-12.

De Jets zouden aan de hand van Jerricho Cotchery nog een touchdown scoren (24-19), maar hierna mocht Pittsburgh de wedstrijd uitspelen voor de kans op de derde Super Bowl titel in de laatste vijf edities. Pittsburgh won het afgelopen lustrum Super Bowl XL (tegen Seattle Seahawks) en Super Bowl XLIII (tegen Arizona Cardinals).

De enige echte officiele ESPN / Orange Army Super Bowl vindt dit jaar plaats in Hard Rock Cafe Amsterdam. Tickets zijn hier verkrijgbaar vanaf 40 euro.

Lees ook:Lions Verliezen Dankzij Suh
Lees ook:Jets Vliegen Over Gilette Stadium
Lees ook:Rex Ryan Heeft Opnieuw Grote Mond
Lees ook:Ravens Houden New York In Toom
Lees ook:Favre Toont Meesterlijke Klasse (Filmpje)

2 reacties op “Pittsburgh Treft Green Bay in Super Bowl

  1. Grey Poupon

    BEN THERE, DONE THAT!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marc Tjon

    ‘The Terrible Towels’ vs. ‘Cheeseheads’ Hierbij wordt het gelijk van GM Ted Thonpsen en de gehele Packers front-office bevestigd: om a) Om Aaron Rodgers te draften en b) Om tegen de heersende opinie in vast te blijven aan hun strategie van talentontwikkeling m.b.t. Rodgers. Complimenten zijn ook op zijn plaats voor de Rooney’s: a) om Mike Tonmlin als coach aan te stellen en b) om de voortreffelijke wijze waarop ze ‘Roethlisgate’ hebben aangepakt. Wat een geweldige affiche zeg! Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.